Ağrı Haber
HV
29 MART Cuma 00:06

Ferizli Damlık ve Değirmencik Mahallelerinin yeni içme suyu kaynağına son 50 metre

Büyükşehir Belediyesi, şehrin içme suyu kaynaklarına alternatif kaynaklar bulmak için sondaj çalışmalarını 2023 yılında da sürdürüyor. Ferizli Damlık ve Değirmencik Mahallelerinde yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler 150 metre derinlikten su çıkarmayı hedefliyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 06-01-2023 16:53   Güncelleme : 06-01-2023 16:53
Ferizli Damlık ve Değirmencik Mahallelerinin yeni içme suyu kaynağına son 50 metre

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya’nın zengin su kaynaklarının eksilmemesi ve her geçen gün yeni kaynakların keşfedilmesi için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Ferizli Damlık ve Değirmencik Mahallelerinde sondaj çalışmalarını sürdüren ekipler 100 metre derinliğe ulaştı. 150 metre derinlikte su kaynağına ulaşmayı hedeflediklerini belirten ekipler, son 50 metrelik kısmın tamamlanmasıyla beraber keşfedilen suyu bölge halkının musluklarına ulaştıracaklar. İlçede inşası devam eden yeni cezaevinin faaliyete geçmesiyle beraber bölgede su kullanımının artacağı ön görülürken, yeni kaynak ile bölgenin gelecek su ihtiyacı da karşılanacak.

 

Yeni içme suyu kaynaklarıyla alakalı kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “ 2022 yılında şehrimizin farklı noktalarında hayata geçirdiğimiz içme suyu kaynaklarıyla hem su geleceğimizin garanti altına alınmasına katkı sağladık hem de içme suyu sorunu yaşayan bölgelerin sorunlarına çözüm olduk. Aralıksız şekilde sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde Ferizli Damlık ve Değirmencik Mahallelerine de yeni bir kaynak sağlayacağız. Böylelikle su sorunu yaşayan bir bölgemizin daha sorunlarını gidermiş olacağız” ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR