Ağrı Haber
HV
28 MART Perşembe 14:03

Sakarya'nın üniversite ile sanayi iş birliği projesine TÜBİTAK desteği

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin (SUBÜ) Büyük Boyutlu Sünger Üretim ve Kesim Aşamalarında Verimin Artırılması İçin Süreç Optimizasyonunun Gerçekleştirilmesi ve Süreç Optimizasyon Programının Geliştirilmesi’ projesi TÜBİTAK 1505 – Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı kapsamında kabul edildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-01-2023 16:31   Güncelleme : 04-01-2023 16:31
Sakarya'nın üniversite ile sanayi iş birliği projesine TÜBİTAK desteği

SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Furkan Kamanlı tarafından hazırlanan ‘Büyük Boyutlu Sünger Üretim ve Kesim Aşamalarında Verimin Artırılması İçin Süreç Optimizasyonunun Gerçekleştirilmesi ve Süreç Optimizasyon Programının Geliştirilmesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK 1505-Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Projenin sanayi ortağı Aydın Endüstri olurken, proje ekibinde SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Çalışkan ile Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Hulusi Kökçam yer alıyor. Projede Aydın Endüstri adına ise Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin ile Ar-Ge Sorumlusu Sıla Topçu bulunuyor.

Proje kapsamında büyük boyutlarda üretilen süngerlerin kesim ve süreç optimizasyonunu yapay zeka tekniklerinden yararlanarak ve süreç analizi yöntemleriyle daha iyi hale getirmek amaçlanıyor. Bu doğrultuda derin pekiştirmeli öğrenme altyapısının yanı sıra bir de 3 boyutlu optimizasyon yazılımı geliştirilmesi hedefleniyor.

AdminAdmin

YORUMLAR